Zupa
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką

Danie główne
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie
z ziemniakami pieczonymi i surówką z ogórka

Deser
Sernik na zimno z ananasem i galaretką

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej,
ogórek, cebula, borowik marynowany, żółtko, masło, pieczywo
120/180g 48 zł
Krewetki w maśle czosnkowym,
sos winno-maślany, bagietka
130 g 37 zł
Szaszłyk z łososia na mikroziołach z dressingiem,
łosoś, papryka, cytryna, natka pietruszki, mikrozioła
140 g 34 zł

Zupy

Bulion wołowy,
pierożki mięsne, warzywa, oliwa ziołowa
250 ml 28 zł
Krem z młodej botwiny ze śmietaną,
burak, jabłko, czosnek, miód, feta, cebula, kwaśna śmietana
250 ml 26 zł
Dworski żur,
puree ziemniaczane, skwarki, jajko
250 ml 28 zł

Dania główne

Żeberka wieprzowe,
pieczony ziemniak, grillowany pomidor, sos barbecue
400 g 48 zł
Schab panierowany,
puree ziemniaczane, mizeria
250 g

46 zł

Stek T-bone,
frytki z batata, pieczona młoda marchewka, masło czosnkowe lub pomidorowe do wyboru
570 g 130 zł
Smażony sandacz na risotto grzybowym,
lekka sałatka z rukoli i pomidorów koktajlowych
350 g 59 zł
Baba ziemniaczana z policzkiem wołowym,
karmelizowana marchewka
360 g 48 zł
Makaron tagliatelle z sosem pomidorowo-śliwkowym i buratą,
sos pomidorowo-śliwkowy, burata, sos pomidorowo-śliwkowy, burata
245 g 38 zł

Sałatki

Sałatka z kurczakiem,
mix sałat, grillowany kurczak, awokado, mango, sos winegret
300 g 42 zł
Sałatka z ciecierzycą,
ser halloumi, kasza kuskus, papryka, ogórek zielony, czerwona cebula, natka pietruszki, sos musztardowo-miodowy
250 g 38 zł

Desery

Szarlotka wg receptury Magdy Gessler 34 zł
Beza Pavlova 33 zł
Sernik nowojorski 30zł

„Smacznie i z Tradycją” – baza gastronomiczna w Wielkim Odkrywaniu Małopolski 2015. WOM to plebiscyt organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, Małopolską Organizację Turystyczną, TVP Kraków, Radio Kraków i Gazetę Krakowską, w której którym głosują czytelnicy, słuchacze i telewidzowie. Nasza restauracja otrzymała 12.055 głosów!

W roku 2019 nasza Restauracja została laureatem (zwycięzcą) w konkursie Marszałka Województwa Małopolskiego w kategorii „w Gościnie – obiekt gastronomiczny”

Gęsina na Świętego Marcina to ogólnopolska akcja organizowana przez SlowFood Polska. Zapraszani są do niej najlepsi kucharze w kraju. W roku 2015 nasza restauracja została zaproszona do tego prestiżowego grona. Nasz Szef kuchni zajął pierwsze miejsce w Małopolsce i czwarte w Polsce w konkursie na przepis na danie z gęsiny! W tym roku będziemy po raz szósty uczestniczyć w tej akcji!

Dania wyśmienite - na pewno nie byliśmy ostatni raz. Sposób serwowania posiłków, cała oprawa sali na wysokim poziomie.

Piękne miejsce, pyszne jedzenie i świetna obsługa. Bulion wołowy był przepyszny, placki z policzkiem wolowym (polecenie pani kelnerki) bardzo delikatny i soczysty, sałatka z serem kozim i batatem również bardzo smaczna. Dodatkowy plus za miłe przyjęcie naszego małego czworonoga, który od razu dostał miseczkę z wodą. Polecam.

Piękne miejsce, pyszne jedzenie i świetna obsługa. Bulion wołowy był przepyszny, placki z policzkiem wolowym (polecenie pani kelnerki) bardzo delikatny i soczysty, sałatka z serem kozim i batatem również bardzo smaczna. Dodatkowy plus za miłe przyjęcie naszego małego czworonoga, który od razu dostał miseczkę z wodą. Polecam.

Restauracja ma swój specyficzny dworski klimat. Uroczysty obiad na 25 osób zorganizowany perfekcyjnie, rzeczowa Pani Manager i życzliwa obsługa. Jedzenie bardzo dobre, wypieki i ciasta też są robione na miejscu. Polecam.