Europejska kuchnia w eleganckim wydaniu
Dworska restauracja
Starannie przygotowane menu Szefa Kuchni to propozycja dla smakoszy gotowych do kulinarnych podróży. Do wszystkich wykwintnych dań proponujemy szeroki wybór win i alkoholi. Goście korzystający
z noclegu korzystają z restauracji na specjalnych warunkach w dogodnym dla siebie czasie.

Menu weekendowe
Zupa
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
Danie główne
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie
z ziemniakami pieczonymi i surówką z ogórka
Deser
Sernik na zimno z ananasem i galaretką
Dworskie menu
Przystawki | ||
Tatar z polędwicy wołowej, ogórek, cebula, borowik marynowany, żółtko, masło, pieczywo | 120/180g | 48 zł |
Krewetki w maśle czosnkowym, sos winno-maślany, bagietka | 130 g | 37 zł |
Szaszłyk z łososia na mikroziołach z dressingiem, łosoś, papryka, cytryna, natka pietruszki, mikrozioła | 140 g | 34 zł |
Zupy | ||
Bulion wołowy, pierożki mięsne, warzywa, oliwa ziołowa | 250 ml | 28 zł |
Krem z młodej botwiny ze śmietaną, burak, jabłko, czosnek, miód, feta, cebula, kwaśna śmietana | 250 ml | 26 zł |
Dworski żur, puree ziemniaczane, skwarki, jajko | 250 ml | 28 zł |
Dania główne | ||
Żeberka wieprzowe, pieczony ziemniak, grillowany pomidor, sos barbecue | 400 g | 48 zł |
Schab panierowany, puree ziemniaczane, mizeria | 250 g | 46 zł |
Stek T-bone, frytki z batata, pieczona młoda marchewka, masło czosnkowe lub pomidorowe do wyboru | 570 g | 130 zł |
Smażony sandacz na risotto grzybowym, lekka sałatka z rukoli i pomidorów koktajlowych | 350 g | 59 zł |
Baba ziemniaczana z policzkiem wołowym, karmelizowana marchewka | 360 g | 48 zł |
Makaron tagliatelle z sosem pomidorowo-śliwkowym i buratą, sos pomidorowo-śliwkowy, burata, sos pomidorowo-śliwkowy, burata | 245 g | 38 zł |
Sałatki | ||
Sałatka z kurczakiem, mix sałat, grillowany kurczak, awokado, mango, sos winegret | 300 g | 42 zł |
Sałatka z ciecierzycą, ser halloumi, kasza kuskus, papryka, ogórek zielony, czerwona cebula, natka pietruszki, sos musztardowo-miodowy | 250 g | 38 zł |
Desery | ||
Szarlotka wg receptury Magdy Gessler | 34 zł | |
Beza Pavlova | 33 zł | |
Sernik nowojorski | 30zł | |
nagrody dla belle epoque
Poland 100 Best Restaurants
Restauracja słynie z wykwintnej kuchni europejskiej. Lokal wyróżnia się pięknym wystrojem i klimatycznym wnętrzem, co sprawia, że goście mogą poczuć się jak w epoce belle époque. Wyrafinowane dania, perfekcyjne połączenia smaków i kreatywność szefa kuchni sprawiają, że restauracja jest jednym z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie regionu. Restauracja w Zgłobicach była nagrodzona w latach 2018-2020 dwoma widelcami, a od 2022 roku – trzy widelce.

„Smacznie i z Tradycją” – baza gastronomiczna w Wielkim Odkrywaniu Małopolski 2015. WOM to plebiscyt organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, Małopolską Organizację Turystyczną, TVP Kraków, Radio Kraków i Gazetę Krakowską, w której którym głosują czytelnicy, słuchacze i telewidzowie. Nasza restauracja otrzymała 12.055 głosów!
W roku 2019 nasza Restauracja została laureatem (zwycięzcą) w konkursie Marszałka Województwa Małopolskiego w kategorii „w Gościnie – obiekt gastronomiczny”
Gęsina na Świętego Marcina to ogólnopolska akcja organizowana przez SlowFood Polska. Zapraszani są do niej najlepsi kucharze w kraju. W roku 2015 nasza restauracja została zaproszona do tego prestiżowego grona. Nasz Szef kuchni zajął pierwsze miejsce w Małopolsce i czwarte w Polsce w konkursie na przepis na danie z gęsiny! W tym roku będziemy po raz szósty uczestniczyć w tej akcji!